Oficjalna strona Klubu rasy Rhodesian Ridgeback

Opinie wyrażane na forum są prywatnymi opiniami jego użytkowników i nie reprezentują stanowiska Klubu Rasy Rhodesian Ridgeback.

Klub RR w Polsce Strona Główna Klub RR w Polsce
Oficjalne forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Ife Faraa
Autor Wiadomość
Teba 
ADOPCJE

Wysłany: 2010-07-29, 18:18   

Kiedy jedziecie na mazury :> ja będę miała zaraz urlop :mrgreen:

Aneta 

Wysłany: 2010-07-29, 20:39   

W niedzielę, na całe dwa tygodnie :-D

MagdaRR 

Wysłany: 2010-07-29, 20:55   

No i jak nie narobisz masy zdjęć to się osobiście obrażam :P :mrgreen:

hawanas 

Wysłany: 2010-07-29, 20:56   

Ale wam dobrze! :mrgreen:

Aneta, a z tym skakaniem to Imare bym nie raz pociela na kawalki i wyrzucila w morze! :-P

Wczoraj dala czadu :evil:
Jestesmy na spacerze, nagle biegnie laska spanikowana na przeciwko,podbiega do nas Imare zlapalam wczesniej, zeby jej caluskow nie sprzedawala :roll:
Okazuje sie, ze dziewczyna nurkowala z chlopakiem i po wyjsciu z wody, ukradziono im samochod! Chlopak krazy znerwicowany z daleka wokol sprzetu do nurkowania, laska biegnie dalej po pomoc.

Minelam kolesia, kontynuluje spacer, a Imara siup spowrotem do niego, skacze mu na plecy, na przod, nie chce sie odczepic :roll: :evil:
Znowu milion przeprosin i wkurzenie na sama siebie, ze nie wychowalam psa :roll:

Zauwazylam jednak, ze najlepiej dziala jak nie reaguje w ogole, przechodze, milcze, zlewam osobe. Wtedy Imara zlewa ja tez. Ale czasami nie da sie nie powiedziec "hello" albo kiwnac glowa na powitanie, a to juz wystarczy suni, zeby powitac nieznajomego bardziej wylewnie :-?

PS szelki super, tez takie zamowie dla Imary na rower :lol:

Rhodesian Ridgeback in Malta

Aneta 

Wysłany: 2010-07-29, 22:27   

MagdaRR napisał/a:
No i jak nie narobisz masy zdjęć to się osobiście obrażam :P

nie ma sprawy, zdjęcia będą :-D

Hawanas to widzę problem podobny, tyle, że Faraa to najczęściej skacze od razu do twarzy dać buziaka.Ja jak kogoś mijam to zawsze łapię Farę, ale jak jesteśmy z kimś na spacerze lub na zagrodzie to jest największy problem, bo ona zawsze sobie kogoś wybierze, żeby skoczyć i nękać tym skakaniem. Nie robi tego na samym początku, pierw pobawi się z psami ale potem leci skakać. Tyle, że ja nie jestem w stanie temu zapobiec, bo przecież nie trzymam jej na smyczy, a krzyczenie fe nic nie działa a ona jest super zadowolona z tego co robi :evil: A jak jeszcze ktoś się zaśmieje czy coś to już frajda na całego :-(

To się pożaliłam na swojego psa a co :-P :evil:

hawanas napisał/a:
Znowu milion przeprosin i wkurzenie na sama siebie, ze nie wychowalam psa

u was to przynajmniej sucho, a jak u nas jesień czy wiosna :evil: , facet mi kiedyś powiedział, że powinnam wykupić jakąś kartę stałego klienta w pralni z takim psem :-P :mrgreen: , po czym po 2 minutach wszedł inny facet na zagrodę z bodajże bokserem i ten tak mnie dopadł ze skakaniem, że masakra, nie mogłam go odpędzić, a właściciel nic i ten pierwszy stwierdził, że ta karta to by się przydała mi nie tylko dla poszkodowanych przez mojego psa :mrgreen:

Aguta 

Wysłany: 2010-07-30, 00:35   

To ja w temacie całowania powiem, że masz wieeeelkiego całusa od Mufy, bo też zamawiamy Wasze piękne szelki!!! Dzięki za ten kontakt!! Są piękne!

Aneta 

Wysłany: 2010-07-30, 18:43   

To zrobiłyśmy reklamę tej pani :mrgreen: :mrgreen:

Widzę teraz połowa rodezjanków będzie śmigać w takich szelkach :-P Fajne jest, że można sobie wybrać wzór, ale ja jako osoba mało kreatywna pod tym względem przerobiłam już pokazany na stronie :-P

savana 

Wysłany: 2010-07-30, 20:14   

Aneta napisał/a:

Widzę teraz połowa rodezjanków będzie śmigać w takich szelkach :-P

haha o tym tez pomyslalam, jak tylko wpisy zobaczylam. tylko nie szalejcie z zamowieniami, bo cene podniosa :mrgreen: a my jeszcze musimy z pol roku poczekac.
hawanas napisał/a:
Aneta, a z tym skakaniem to Imare bym nie raz pociela na kawalki i wyrzucila w morze! :-P

dziewczyny nie pocieszylyscie mnie. ja ciagle walcze z ciagnieciem do innych psow i mialam nadzieje, ze za pare miesiecy jej przejdzie :-/ parowka albo kielbaski to ostatnio nasz staly towarzysz spacerow :mrgreen:
do ludzi jej sie mniej juz spieszy ale wystarczy, ze kolo kogos biega, idzie - to co chwile chce skakac. dobrze, ze nie caluje ale poczekam az podrosnie :-x
widocznie ten rodo-stwor tak ma...

Aneta 

Wysłany: 2010-07-30, 20:31   

Faraa też ciągnie do psów, ale już teraz jak jej jedzenie podstawię pod nos to się nim interesuje, kiedyś nic nie było ciekawsze od psa, więc postęp jest :-D

Savana pocieszę cię jeśli twoja sunia nie całuję to może nie zacznie, Faraa jak tylko odrosła od ziemi to zaczęła ćwiczyć się w tej sztuce.

Dzisiaj na agility zostałam pocieszona, że jak Faraa będzie miałą 3/4 lata to trochę się wyciszy, ale żebym za bardzo się nie ucieszyła to facet dodał, że i tak do spokojnych to nie będzie należeć :-P Więc u nas zawsze będzie wesoło :mrgreen:

Aneta 

Wysłany: 2010-08-15, 19:31   

I wakację nam się skończyły, przynajmniej wyjazdowe ;-) Psina wróciła wymęczona, więc chyba dobrze, a ja zweryfikowałam swoją wiedzę o Farze i poznałam jej czarne strony. I tak z psa, który kocha wszystkich zrobił się pies, która okropnie obszczekał ludzi, którzy przyszli na plażę się pokąpać ( bo to przecież jej plaża ;-) ) i urządzał koncerty, bo ktoś śmiał przejść koło naszego domku. Całe szczęście sąsiedzi za ściany nic nie powiedzieli :-D

A teraz zdjęcia, starałam się ograniczyć, ale wyszło jak wyszło :-P

Mina zadowolonego psa :-D

Ukochane zajęcie, tarzanko :-P

Przy polu kukurydzy, w którym fajnie było znikać

Faraa od tyłu

Po drewnach fajnie się chodzi

Pilnuje domku

A tu trochę mniej

Aneta 

Wysłany: 2010-08-15, 19:43   

Żeby nie było, że Faraa tylko stała, dalsza część zdjęć :mrgreen:

Bo skakać to drugie imię Fary :-D

Biagać trzecie :-P

Minuta na pozowanie :-P

Powolny kłusik

I jedno wielkie szaleństwo w owsie, które niestety nie jest za dobrze obfocone, bo pies w nim nikł i było go tylko słychać. Dobrze, że rolnik miał gdzieś daleko dom od pola, bo chyba by nas z widłami gonił :mrgreen:

I trochę pływanka, jego mimo pobytu nad jeziorem było niezbyt dużo, ale cóż

I filmik http://www.youtube.com/watch?v=M8LXD78uDVM :mrgreen: :-D

Teba 
ADOPCJE

Wysłany: 2010-08-15, 19:50   

Zdjęcia piękne, ale ja mam inne bardzo ważne pytanie!

Kiedy nas odwiedzicie? :mrgreen:

hawanas 

Wysłany: 2010-08-15, 20:14   

Aneta, czy przypadkiem mojego psa tam nie zabralas?? :mrgreen:
Nie no, na tym filmiku, to Imara biega :-D

Alez one sa podobne! :mrgreen:

Co za pieknie obfocone wakacje!!! Faraa w slicznej kondycji i jaka szczesliwa mordka!! :lol:
Zazdroscimy z Imarka lasu, zboza, jeziora i zielonej trawy 8-)
Pieknie! :-D

Rhodesian Ridgeback in Malta

leoginger 
KLUBOWICZ

Wysłany: 2010-08-15, 20:43   

Rewelacyjna fotorelacja aż miło popatrzeć na takie rude, szalone szczęście...
Anetko ona naprawdę się trochę wyciszy na starość ;) a posiadania psa strużującego to przecież trzeba zaliczyć jako kolejną zaletę Fary :)

Aneta 

Wysłany: 2010-08-15, 21:02   

Teba napisał/a:
Kiedy nas odwiedzicie?

a już się stęskniliście? :mrgreen: Z tym może być ciężko w najbliższym czasie, ale zobaczymy co da się zrobić. W każdym razie muszę wziąć kamerę na następne spotkanie :-D :-D

hawanas napisał/a:
Aneta, czy przypadkiem mojego psa tam nie zabralas??

hmmm, reagowała na Faraa, ale kto wie :mrgreen:

hawanas napisał/a:
Zazdroscimy z Imarka lasu, zboza, jeziora i zielonej trawy

niestety nie jest nam to dane na codzień, a szkoda :-(

leoginger napisał/a:
Anetko ona naprawdę się trochę wyciszy na starość ;)

no właśnie na starość ;-) a ja bym chciała mieć trochę bardziej opanowanego psa, a nie nadpobudliwego narwańca :evil: Ale jak to mówią jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :mrgreen: :-D :-D A zamienić na lepszy model nikt w domu nie chce :-P

leoginger napisał/a:
a posiadania psa strużującego to przecież trzeba zaliczyć jako kolejną zaletę Fary :)

pewnie, zwłaszcza jak o 1.45 w nocy zaczęła szczekać, co nie doprowadziło mnie prawie do zawału serca :-P :mrgreen:

A takiego cuda pies się bał, choć już ostaniego dnia podchodziła i wąchała dziwnego zwierza :-D

I miło, że zdjęcia się podobają :-D

Odpowiedz do tematu