|

Opinie wyrażane na forum są prywatnymi opiniami jego użytkowników i nie reprezentują stanowiska Klubu Rasy Rhodesian Ridgeback.
 |
Klub RR w Polsce
Oficjalne forum
|
|
Ife Faraa |
| Autor |
Wiadomość |
Teba
ADOPCJE

|
Wysłany: 2010-07-29, 18:18
|
|
|
Kiedy jedziecie na mazury :> ja będę miała zaraz urlop |
_________________ Pozdrawiamy,
Paulina, Nuka i Cynamonowiec :)
oraz miniaturka tygrysa :) |
|
|
|
 |
Aneta

Wiek: 22 Dołączyła: 10 Lip 2009 Posty: 504 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-07-29, 20:39
|
|
|
W niedzielę, na całe dwa tygodnie |
_________________ Aneta & Faraa |
|
|
|
 |
MagdaRR

Wiek: 28 Dołączyła: 17 Paź 2007 Posty: 2170 Skąd: Hamburg/Toruń
|
Wysłany: 2010-07-29, 20:55
|
|
|
No i jak nie narobisz masy zdjęć to się osobiście obrażam :P |
_________________ Pozdrawiamy
Elfia Sfora
 |
|
|
|
 |
hawanas

|
Wysłany: 2010-07-29, 20:56
|
|
|
Ale wam dobrze!
Aneta, a z tym skakaniem to Imare bym nie raz pociela na kawalki i wyrzucila w morze!
Wczoraj dala czadu
Jestesmy na spacerze, nagle biegnie laska spanikowana na przeciwko,podbiega do nas Imare zlapalam wczesniej, zeby jej caluskow nie sprzedawala
Okazuje sie, ze dziewczyna nurkowala z chlopakiem i po wyjsciu z wody, ukradziono im samochod! Chlopak krazy znerwicowany z daleka wokol sprzetu do nurkowania, laska biegnie dalej po pomoc.
Minelam kolesia, kontynuluje spacer, a Imara siup spowrotem do niego, skacze mu na plecy, na przod, nie chce sie odczepic
Znowu milion przeprosin i wkurzenie na sama siebie, ze nie wychowalam psa
Zauwazylam jednak, ze najlepiej dziala jak nie reaguje w ogole, przechodze, milcze, zlewam osobe. Wtedy Imara zlewa ja tez. Ale czasami nie da sie nie powiedziec "hello" albo kiwnac glowa na powitanie, a to juz wystarczy suni, zeby powitac nieznajomego bardziej wylewnie
PS szelki super, tez takie zamowie dla Imary na rower |
_________________ Daddy: Dogs never “think they are humans” as many pet owners would like to imagine
Rhodesian Ridgeback in Malta |
|
|
|
 |
Aneta

|
Wysłany: 2010-07-29, 22:27
|
|
|
| MagdaRR napisał/a: | | No i jak nie narobisz masy zdjęć to się osobiście obrażam :P |
nie ma sprawy, zdjęcia będą
Hawanas to widzę problem podobny, tyle, że Faraa to najczęściej skacze od razu do twarzy dać buziaka.Ja jak kogoś mijam to zawsze łapię Farę, ale jak jesteśmy z kimś na spacerze lub na zagrodzie to jest największy problem, bo ona zawsze sobie kogoś wybierze, żeby skoczyć i nękać tym skakaniem. Nie robi tego na samym początku, pierw pobawi się z psami ale potem leci skakać. Tyle, że ja nie jestem w stanie temu zapobiec, bo przecież nie trzymam jej na smyczy, a krzyczenie fe nic nie działa a ona jest super zadowolona z tego co robi A jak jeszcze ktoś się zaśmieje czy coś to już frajda na całego
To się pożaliłam na swojego psa a co
| hawanas napisał/a: | | Znowu milion przeprosin i wkurzenie na sama siebie, ze nie wychowalam psa |
u was to przynajmniej sucho, a jak u nas jesień czy wiosna , facet mi kiedyś powiedział, że powinnam wykupić jakąś kartę stałego klienta w pralni z takim psem , po czym po 2 minutach wszedł inny facet na zagrodę z bodajże bokserem i ten tak mnie dopadł ze skakaniem, że masakra, nie mogłam go odpędzić, a właściciel nic i ten pierwszy stwierdził, że ta karta to by się przydała mi nie tylko dla poszkodowanych przez mojego psa |
|
|
|
 |
Aguta
Wiek: 28 Dołączyła: 25 Lip 2009 Posty: 197 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2010-07-30, 00:35
|
|
|
| To ja w temacie całowania powiem, że masz wieeeelkiego całusa od Mufy, bo też zamawiamy Wasze piękne szelki!!! Dzięki za ten kontakt!! Są piękne! |
_________________ Agnieszka, Piotr i Mufara
 |
|
|
|
 |
Aneta

|
Wysłany: 2010-07-30, 18:43
|
|
|
To zrobiłyśmy reklamę tej pani
Widzę teraz połowa rodezjanków będzie śmigać w takich szelkach Fajne jest, że można sobie wybrać wzór, ale ja jako osoba mało kreatywna pod tym względem przerobiłam już pokazany na stronie |
|
|
|
 |
savana
|
Wysłany: 2010-07-30, 20:14
|
|
|
| Aneta napisał/a: |
Widzę teraz połowa rodezjanków będzie śmigać w takich szelkach |
haha o tym tez pomyslalam, jak tylko wpisy zobaczylam. tylko nie szalejcie z zamowieniami, bo cene podniosa a my jeszcze musimy z pol roku poczekac.
| hawanas napisał/a: | Aneta, a z tym skakaniem to Imare bym nie raz pociela na kawalki i wyrzucila w morze! |
dziewczyny nie pocieszylyscie mnie. ja ciagle walcze z ciagnieciem do innych psow i mialam nadzieje, ze za pare miesiecy jej przejdzie parowka albo kielbaski to ostatnio nasz staly towarzysz spacerow
do ludzi jej sie mniej juz spieszy ale wystarczy, ze kolo kogos biega, idzie - to co chwile chce skakac. dobrze, ze nie caluje ale poczekam az podrosnie
widocznie ten rodo-stwor tak ma... |
|
 |
Aneta

|
Wysłany: 2010-07-30, 20:31
|
|
|
Faraa też ciągnie do psów, ale już teraz jak jej jedzenie podstawię pod nos to się nim interesuje, kiedyś nic nie było ciekawsze od psa, więc postęp jest
Savana pocieszę cię jeśli twoja sunia nie całuję to może nie zacznie, Faraa jak tylko odrosła od ziemi to zaczęła ćwiczyć się w tej sztuce.
Dzisiaj na agility zostałam pocieszona, że jak Faraa będzie miałą 3/4 lata to trochę się wyciszy, ale żebym za bardzo się nie ucieszyła to facet dodał, że i tak do spokojnych to nie będzie należeć Więc u nas zawsze będzie wesoło |
|
|
|
 |
Aneta

|
Wysłany: 2010-08-15, 19:31
|
|
|
I wakację nam się skończyły, przynajmniej wyjazdowe Psina wróciła wymęczona, więc chyba dobrze, a ja zweryfikowałam swoją wiedzę o Farze i poznałam jej czarne strony. I tak z psa, który kocha wszystkich zrobił się pies, która okropnie obszczekał ludzi, którzy przyszli na plażę się pokąpać ( bo to przecież jej plaża ) i urządzał koncerty, bo ktoś śmiał przejść koło naszego domku. Całe szczęście sąsiedzi za ściany nic nie powiedzieli
A teraz zdjęcia, starałam się ograniczyć, ale wyszło jak wyszło
Mina zadowolonego psa
Ukochane zajęcie, tarzanko
Przy polu kukurydzy, w którym fajnie było znikać
Faraa od tyłu
Po drewnach fajnie się chodzi
Pilnuje domku
A tu trochę mniej
 |
| |
|
|
|
 |
Aneta

|
Wysłany: 2010-08-15, 19:43
|
|
|
Żeby nie było, że Faraa tylko stała, dalsza część zdjęć
Bo skakać to drugie imię Fary
Biagać trzecie
Minuta na pozowanie
Powolny kłusik
I jedno wielkie szaleństwo w owsie, które niestety nie jest za dobrze obfocone, bo pies w nim nikł i było go tylko słychać. Dobrze, że rolnik miał gdzieś daleko dom od pola, bo chyba by nas z widłami gonił
I trochę pływanka, jego mimo pobytu nad jeziorem było niezbyt dużo, ale cóż
I filmik http://www.youtube.com/watch?v=M8LXD78uDVM |
| |
|
|
|
 |
Teba
ADOPCJE

|
Wysłany: 2010-08-15, 19:50
|
|
|
Zdjęcia piękne, ale ja mam inne bardzo ważne pytanie!
Kiedy nas odwiedzicie? |
_________________ Pozdrawiamy,
Paulina, Nuka i Cynamonowiec :)
oraz miniaturka tygrysa :) |
|
|
|
 |
hawanas

|
Wysłany: 2010-08-15, 20:14
|
|
|
Aneta, czy przypadkiem mojego psa tam nie zabralas??
Nie no, na tym filmiku, to Imara biega
Alez one sa podobne!
Co za pieknie obfocone wakacje!!! Faraa w slicznej kondycji i jaka szczesliwa mordka!!
Zazdroscimy z Imarka lasu, zboza, jeziora i zielonej trawy
Pieknie! |
_________________ Daddy: Dogs never “think they are humans” as many pet owners would like to imagine
Rhodesian Ridgeback in Malta |
|
|
|
 |
leoginger
KLUBOWICZ

Wiek: 32 Dołączyła: 17 Paź 2007 Posty: 23 Skąd: Lublin, Motycz
|
Wysłany: 2010-08-15, 20:43
|
|
|
Rewelacyjna fotorelacja aż miło popatrzeć na takie rude, szalone szczęście...
Anetko ona naprawdę się trochę wyciszy na starość ;) a posiadania psa strużującego to przecież trzeba zaliczyć jako kolejną zaletę Fary :) |
_________________ Ewelina
www.leoginger.pl |
|
|
|
 |
Aneta

|
Wysłany: 2010-08-15, 21:02
|
|
|
| Teba napisał/a: | | Kiedy nas odwiedzicie? |
a już się stęskniliście? Z tym może być ciężko w najbliższym czasie, ale zobaczymy co da się zrobić. W każdym razie muszę wziąć kamerę na następne spotkanie
| hawanas napisał/a: | | Aneta, czy przypadkiem mojego psa tam nie zabralas?? |
hmmm, reagowała na Faraa, ale kto wie
| hawanas napisał/a: | | Zazdroscimy z Imarka lasu, zboza, jeziora i zielonej trawy |
niestety nie jest nam to dane na codzień, a szkoda
| leoginger napisał/a: | | Anetko ona naprawdę się trochę wyciszy na starość ;) |
no właśnie na starość a ja bym chciała mieć trochę bardziej opanowanego psa, a nie nadpobudliwego narwańca Ale jak to mówią jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma A zamienić na lepszy model nikt w domu nie chce
| leoginger napisał/a: | | a posiadania psa strużującego to przecież trzeba zaliczyć jako kolejną zaletę Fary :) |
pewnie, zwłaszcza jak o 1.45 w nocy zaczęła szczekać, co nie doprowadziło mnie prawie do zawału serca
A takiego cuda pies się bał, choć już ostaniego dnia podchodziła i wąchała dziwnego zwierza
I miło, że zdjęcia się podobają |
| |
|
|
|
 |
|
|
|