Oficjalna strona Klubu rasy Rhodesian Ridgeback

Opinie wyrażane na forum są prywatnymi opiniami jego użytkowników i nie reprezentują stanowiska Klubu Rasy Rhodesian Ridgeback.

Klub RR w Polsce Strona Główna Klub RR w Polsce
Oficjalne forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Almika
2010-09-03, 10:19
Piękny Nero szuka kochajacego domu!
Autor Wiadomość
Almika 
ADOPCJE

Wysłany: 2010-07-28, 22:36   Piękny Nero szuka kochajacego domu!

Nero jest 2-letnim pięknym psem. Został znaleziony kilka miesięcy temu na terenie ogródków działkowych w Bytomiu. Jego obecna opiekunka Ela odnalazła poprzednich właścicieli ale oni nie chcieli już psa - był zbyt energiczny :roll: :-/
Ela doskonale zadbała o wycieńczonego, wychudzonego psa.
Nero obecnie jest radosny i zdrowy. Jest zaszczepiony, zaczipowany i wykastrowany. Przeszedł tresurę. Jest pięknym, wypielęgnowanym psem, w doskonałej kondycji fizycznej i psychicznej. Jest łagodny w stosunku do dorosłych ludzi i dzieci. Dobrze dogaduje się z sukami- z psami różnie bywa.
Potrzebuje nowego domu ponieważ obecnie spędza sam większość dnia (nawet około 14-15h).
Szukamy odpowiedzialnych ludzi, którzy podarują Nero dużo swojego czasu, cierpliwości i miłości.
Zdjęcia poniżej są z naszego dzisiejszego spotkania. To naprawdę cudowny pies. Standardowo na powitanie dostałam soczystego buziaka :mrgreen:

a to już zdjęcia z domku:)

Teba 
ADOPCJE

Wysłany: 2010-07-28, 23:39   

Ależ piękny pies! No i cóż pewnie energiczny jak każdy RR :roll:

Jutrzenka 

Wysłany: 2010-07-29, 08:46   

Piękny! Idealny! Trzeba dać mu to co najlepsze! Choć w tym DT też wygląda na szczęśliwego :-) I nawet skomponował się z jamnikiem :-)
Mój pies jest fajny :-D

MagdaRR 

Wysłany: 2010-07-29, 09:36   

Przepiękny! Życzę mu super domku!

Teba 
ADOPCJE

Wysłany: 2010-07-29, 10:04   

Na tym przedostatnim zdjęciu przypomina mi troszkę Nuksika :mrgreen:

Edyta Ossowska 
KLUBOWICZ

Wysłany: 2010-07-30, 12:00   

Czy ma w uchu lub pachwinie tatuaż? Może uda się namierzyć hodowcę a on zechce zabrać psa / pomóc w szukaniu domu.

Almika 
ADOPCJE

Wysłany: 2010-07-30, 12:59   

Edyta,
Nero w uchu nie ma tatuażu, pachwinie nie sprawdzałam. Odnaleziona właścicielka psa mówiła, że przywieźli go z mężem z Wielkiej Brytanii. Jestem przekonana, że znajdziemy Nero szybko fajny dom na miejscu:)

Edyta Ossowska 
KLUBOWICZ

Wysłany: 2010-07-30, 13:22   

A możesz napisac cos więcej? Jak się zachowuje, czy zna jakies podstawy posłuszeństwa, jak reaguje na rowery, dzieci, jak się komunikuje z człowiekiem. Czy oglądał go jakis trener / behawiorysta i można w ogóle cos o nim napisać?
Ja mam trochę osób które chciały Indiego, to zaraz im wyślę info, ale muszę wiedzieć cos więcej.

Almika 
ADOPCJE

Wysłany: 2010-07-30, 14:22   

Edyta, wstrzymajmy się jeszcze do jutra. Mamy już jedną potencjalnie zainteresowaną osobę i prawdopodobnie jutro będzie decyzja.

monika 
ADOPCJE

Wysłany: 2010-08-01, 13:47   

Będę pierwsza z dobrą nowiną :mrgreen:

Nero już w nowym domku :-D

Jego dalsze losy można śledzić w istniejącym już od dość dawna wątku na naszym forum 8-)
o tu: http://www.rrclub.pl/foru...p?p=44431#44431

MagdaRR 

Wysłany: 2010-08-02, 10:47   

Fantastyczna wiadomość! :-) Powodzenia :)

jocia 

Wysłany: 2010-08-02, 17:02   

witam.
tak. Dżumie sie przytyło :) ale naprawdę staramy się pilnować wagi. był czas, że całkiem fajnie wyglądała. dość szybko spada z wagi.... Dzumka jest najukochańszą suczką..

NERO- temat długi jak jego historia z domami.... ogólnie wszystkie próby przechodzi pomyślnie. Zostawanie samemu w dom z dżumą - poznałam dom :)
z końmi - myślę , że się dogada- czasami podbiegał i szczekał...
z psami od moich przyjaciół z którymi często wychodzę na spacery- z suczka labradorką super, z owczarkiem niemieckim - też fajnie. jedynie z małym biglem - bigiel go okrutnie molestował seksualnie !!!!!!!! OKRUTNIE !!!! ale w końcu był tak padnięty , że Nero zaczął - i bigi się wtedy wkurzał... może im przejdzie ....

sytuacja z moim mężem - ogólnie ma wątpliwości - w końcu to on rano wychodzi na spacery. wiadomo, czas i koszty przemawiają na niekorzyść....
rodzina - rodzinie chyba nie powiem nigdy - bo mnie wyklną z rodziny- wiadomo.. nie każdy jest psiarzem....

dziś tylko rano nam zrobiły pobudkę o 4. - Nero zwymiotował trawę, a Dżumka zrobiła kupę - co mnie bardzo dziwi - bo wieczorem nic nie zjadły.

Martwi mnie tylko fakt, że Nero bardzo bardzo dużo trawy je !!!!

ogólnie niedługo jadę znów na konie. to się chłopak wybiega.... wbrew pozorom ma całkiem niezłe przywołanie..

fajnie mieć dwa psy - tylko ciągle mam jakieś wątpliwości !!

jocia 

Wysłany: 2010-08-02, 22:31   

postanowione ... NERO zostaje u mnie albo u mojej siostry. TZN. oni się jeszcze nie wprowadzili do nowego domu z dużym ogrodem ... dopiero to nastąpi za miesiąc lub dwa. do tego czasu NERO będzie z nami !!! koniec kropka.

monika 
ADOPCJE

Wysłany: 2010-08-02, 22:56   

Eeee, za miesiac to Ty już go nawet siostrze nie oddasz!! :mrgreen:

jocia 

Wysłany: 2010-08-03, 21:19   

no to mogę oficjalnie napisać - NERO będzie psem od mojej siostry i jej męża. Będzie się mieć chyba nawet lepiej niż Dżuma :)... do czasu jednak póki oni sie nie wprowadzą to NEra będę zawozić do Nich a Oni pojadą do nowego Domu z NEREM. a wieczorem odbiór :)
pozniej wiecej napisze bo mąż mnie goni :) pozdrawiam

Odpowiedz do tematu