Przesunięty przez: Almika 2010-09-03, 10:19 |
Piękny Nero szuka kochajacego domu! |
| Autor |
Wiadomość |
Almika
ADOPCJE

|
Wysłany: 2010-07-28, 22:36 Piękny Nero szuka kochajacego domu!
|
|
|
Nero jest 2-letnim pięknym psem. Został znaleziony kilka miesięcy temu na terenie ogródków działkowych w Bytomiu. Jego obecna opiekunka Ela odnalazła poprzednich właścicieli ale oni nie chcieli już psa - był zbyt energiczny
Ela doskonale zadbała o wycieńczonego, wychudzonego psa.
Nero obecnie jest radosny i zdrowy. Jest zaszczepiony, zaczipowany i wykastrowany. Przeszedł tresurę. Jest pięknym, wypielęgnowanym psem, w doskonałej kondycji fizycznej i psychicznej. Jest łagodny w stosunku do dorosłych ludzi i dzieci. Dobrze dogaduje się z sukami- z psami różnie bywa.
Potrzebuje nowego domu ponieważ obecnie spędza sam większość dnia (nawet około 14-15h).
Szukamy odpowiedzialnych ludzi, którzy podarują Nero dużo swojego czasu, cierpliwości i miłości.
Zdjęcia poniżej są z naszego dzisiejszego spotkania. To naprawdę cudowny pies. Standardowo na powitanie dostałam soczystego buziaka
a to już zdjęcia z domku:)
 |
_________________ "Każdy z nas ma we wnętrzu muzyczkę, która mu akompaniuje. Jeśli inni ją także słyszą, nazywa się to osobowość"- G. Cesbron
 |
|
|
|
 |
Teba
ADOPCJE

|
Wysłany: 2010-07-28, 23:39
|
|
|
Ależ piękny pies! No i cóż pewnie energiczny jak każdy RR |
_________________ Pozdrawiamy,
Paulina, Nuka i Cynamonowiec :)
oraz miniaturka tygrysa :) |
|
|
|
 |
Jutrzenka

Wiek: 29 Dołączyła: 30 Sie 2008 Posty: 333 Skąd: Tarnowo Podgórne
|
Wysłany: 2010-07-29, 08:46
|
|
|
Piękny! Idealny! Trzeba dać mu to co najlepsze! Choć w tym DT też wygląda na szczęśliwego I nawet skomponował się z jamnikiem |
_________________ Pozdrawiamy
Asia & Fortuś
|
 |
MagdaRR

Wiek: 28 Dołączyła: 17 Paź 2007 Posty: 2170 Skąd: Hamburg/Toruń
|
Wysłany: 2010-07-29, 09:36
|
|
|
| Przepiękny! Życzę mu super domku! |
Elfia Sfora
 |
|
|
|
 |
Teba
ADOPCJE

|
Wysłany: 2010-07-29, 10:04
|
|
|
Na tym przedostatnim zdjęciu przypomina mi troszkę Nuksika |
_________________ Pozdrawiamy,
Paulina, Nuka i Cynamonowiec :)
oraz miniaturka tygrysa :) |
|
|
|
 |
Edyta Ossowska
KLUBOWICZ

Wiek: 35 Dołączyła: 17 Paź 2007 Posty: 758 Skąd: Warszawa i okolice
|
Wysłany: 2010-07-30, 12:00
|
|
|
| Czy ma w uchu lub pachwinie tatuaż? Może uda się namierzyć hodowcę a on zechce zabrać psa / pomóc w szukaniu domu. |
_________________ _________________
Edyta Ossowska |
| |
|
|
|
 |
Almika
ADOPCJE

|
Wysłany: 2010-07-30, 12:59
|
|
|
Edyta,
Nero w uchu nie ma tatuażu, pachwinie nie sprawdzałam. Odnaleziona właścicielka psa mówiła, że przywieźli go z mężem z Wielkiej Brytanii. Jestem przekonana, że znajdziemy Nero szybko fajny dom na miejscu:) |
_________________ "Każdy z nas ma we wnętrzu muzyczkę, która mu akompaniuje. Jeśli inni ją także słyszą, nazywa się to osobowość"- G. Cesbron
 |
|
|
|
 |
Edyta Ossowska
KLUBOWICZ

Wiek: 35 Dołączyła: 17 Paź 2007 Posty: 758 Skąd: Warszawa i okolice
|
Wysłany: 2010-07-30, 13:22
|
|
|
A możesz napisac cos więcej? Jak się zachowuje, czy zna jakies podstawy posłuszeństwa, jak reaguje na rowery, dzieci, jak się komunikuje z człowiekiem. Czy oglądał go jakis trener / behawiorysta i można w ogóle cos o nim napisać?
Ja mam trochę osób które chciały Indiego, to zaraz im wyślę info, ale muszę wiedzieć cos więcej. |
_________________ _________________
Edyta Ossowska |
|
|
|
 |
Almika
ADOPCJE

|
Wysłany: 2010-07-30, 14:22
|
|
|
| Edyta, wstrzymajmy się jeszcze do jutra. Mamy już jedną potencjalnie zainteresowaną osobę i prawdopodobnie jutro będzie decyzja. |
 |
|
|
|
 |
monika
ADOPCJE

Wiek: 30 Dołączyła: 17 Paź 2007 Posty: 2026 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
MagdaRR

Wiek: 28 Dołączyła: 17 Paź 2007 Posty: 2170 Skąd: Hamburg/Toruń
|
Wysłany: 2010-08-02, 10:47
|
|
|
Fantastyczna wiadomość! Powodzenia :) |
Elfia Sfora
 |
|
|
|
 |
jocia
Wiek: 29 Dołączyła: 20 Kwi 2009 Posty: 18 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2010-08-02, 17:02
|
|
|
witam.
tak. Dżumie sie przytyło :) ale naprawdę staramy się pilnować wagi. był czas, że całkiem fajnie wyglądała. dość szybko spada z wagi.... Dzumka jest najukochańszą suczką..
NERO- temat długi jak jego historia z domami.... ogólnie wszystkie próby przechodzi pomyślnie. Zostawanie samemu w dom z dżumą - poznałam dom :)
z końmi - myślę , że się dogada- czasami podbiegał i szczekał...
z psami od moich przyjaciół z którymi często wychodzę na spacery- z suczka labradorką super, z owczarkiem niemieckim - też fajnie. jedynie z małym biglem - bigiel go okrutnie molestował seksualnie !!!!!!!! OKRUTNIE !!!! ale w końcu był tak padnięty , że Nero zaczął - i bigi się wtedy wkurzał... może im przejdzie ....
sytuacja z moim mężem - ogólnie ma wątpliwości - w końcu to on rano wychodzi na spacery. wiadomo, czas i koszty przemawiają na niekorzyść....
rodzina - rodzinie chyba nie powiem nigdy - bo mnie wyklną z rodziny- wiadomo.. nie każdy jest psiarzem....
dziś tylko rano nam zrobiły pobudkę o 4. - Nero zwymiotował trawę, a Dżumka zrobiła kupę - co mnie bardzo dziwi - bo wieczorem nic nie zjadły.
Martwi mnie tylko fakt, że Nero bardzo bardzo dużo trawy je !!!!
ogólnie niedługo jadę znów na konie. to się chłopak wybiega.... wbrew pozorom ma całkiem niezłe przywołanie..
fajnie mieć dwa psy - tylko ciągle mam jakieś wątpliwości !! |
|
|
|
 |
jocia
|
Wysłany: 2010-08-02, 22:31
|
|
|
| postanowione ... NERO zostaje u mnie albo u mojej siostry. TZN. oni się jeszcze nie wprowadzili do nowego domu z dużym ogrodem ... dopiero to nastąpi za miesiąc lub dwa. do tego czasu NERO będzie z nami !!! koniec kropka. |
|
|
|
 |
monika
ADOPCJE

Wiek: 30 Dołączyła: 17 Paź 2007 Posty: 2026 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 2010-08-02, 22:56
|
|
|
Eeee, za miesiac to Ty już go nawet siostrze nie oddasz!! |
_________________ Pozdrawiamy :) Monika & Bu
www.adopcjerr.pl
 |
|
|
|
 |
jocia
|
Wysłany: 2010-08-03, 21:19
|
|
|
no to mogę oficjalnie napisać - NERO będzie psem od mojej siostry i jej męża. Będzie się mieć chyba nawet lepiej niż Dżuma :)... do czasu jednak póki oni sie nie wprowadzą to NEra będę zawozić do Nich a Oni pojadą do nowego Domu z NEREM. a wieczorem odbiór :)
pozniej wiecej napisze bo mąż mnie goni :) pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|